недеља, 02 фебруар 2014 20:43

И ПЧЕЛЕ ПОШТУЈУ ИКОНЕ

pceleУ региону Капандрити у близини Атине, дивна ствар се десила. Пре десет година, побожни пчелар по имену Исидорос Тиминис, помислио је да у једну од својих кошница постави икону Распеће Господа. Убрзо након тога, када је отворио кошницу, био је запањен, пчеле су  показале толико поштовање и оданост икони, јер су је „извезле“ у воску, а ипак оставиле откривено лице и тело господа.

Од тада, сваког пролећа, он ставља у кошницаме иконе Спаситеља, Богородице и Светитеља, а резултат је увек исти. Jедном сам донео ручно осликану икону из манастира, која је представљала голготу са три крста. Пчеле су „извезле“ воском целу површину композиције, остављајући да се јасно види крст Христов и покајани разбојник са десне стране, док разбојник са леве стране крста је био прекривен дебелим слојем воска.

   ikona3 ikona4ikona2

Последњи пут када сам отишао, ми смо ставили у икону Светог Стефанапрвомученика и архиђакона, чије име наша скромна издавачка кућа носи. Као што можете видети са слике које смо овде објави, цела икона је одевена у восак, остављајући откривено лице и тело.

Монах Симеон

Извор: Манастир Глоговац

Додато: недеља, 02 фебруар 2014 20:59
Морате бити пријављени за писање коментара
Sample Image